Viering 170 jaar KNBV in Naturalis

Op donderdag 21 januari 2016 viert de KNBV haar 170-jarig bestaan. Nieuwe projecten waarmee de vereniging zich de komende jaren gaat profileren zullen in de ochtend op enthousiaste wijze gepresenteerd worden.

De middag staat in het teken van de 170ste verjaardag van de vereniging met inspirerende lezingen over Plantenjagen en de Botansiche Meesterwerken in ons archief Naturalis. De middag wordt afgesloten met de presentatie van het KNBV-jubileumboek "Botanische Meesterwerken". Dit alles wordt omlijst met een schitterende expositie van jonge kunstenaars van AKV|St. Joost die de rijke geschiedenis van botanisch Nederland als inspiratiebron hebben gebruikt.

Het jubileum vindt plaats in het auditorium van Naturalis te Leiden en start om 10.00. Iedereen is van harte welkom om de dag bij te wonen. Meer informatie volgt spoedig. Gelieve hieronder in te schrijven.

Botanische kunst in Den Bosch

In het Noordbrabants museum in Den Bosch is momenteel een prachtige tentoonstelling te bewonderen rondom botanische kunst.

Kunst van de laatste vier eeuwen maar ook met hedendaagse werken van gerenomeerde kunstenaars. Vanuit het rijke archief van de KNBV ligt er onder andere The North American Silva. Een boekwerk vol adembenemende platen van tal van boomsoorten. Kijk hier voor meer informatie. (Foto: Jeroen Bos)